четвъртък, 3 януари 2013 г.

ДВОРЕЦЪТ

ДВОРЕЦЪТ В БАЛЧИК! Едно красиво кътче на брега на морето, лятната резиденция на румънската кралица Мария Единбургска.Строен е през 1924-1927 година от италианските архитекти Америго и Августино.Той е една от главните атракции на Северното Черноморие и е включен в Стоте национални туристически обекта. Съществува легенда,че кралицата била безумно влюбена в местен жител от турски произход, изповядващ Исляма и в знак на тази любов и в почит към религията на нейния любим тя построила минарето.
Това място също така го наричат вила "Тихото гнездо" Дворецът включва два основни елемента: Ботаническа градина и сграден фонд. В момента вилите в Двореца се ползват за нощувки и почивки през летния сезон. Вила СЮИТА:Била е предназначена за свитата на кралицата.Тук нощувахме ние:
Вила: ПРИНЦ НИКОЛАЙ:В тази сграда е живял принц Николай, по-малкият син на кралица Мария:
Вила: ЗАЛЕЗ:Тук са били спалните помещения на войсковата част, която е охранявала Двореца. Вила: ГУТМАН: Вилата е построена за прочутият паркостроител Карол Гутман Вила: ИЗБЪНДА:Вилата е изградена в старобългарски стил и е служила за кино, поща и телеграф на кралицата. Вила: МОАРА: Сградата е била воденица Съжалявам,че не успях да направя снимки на останалите вили, но един час едва ми стигна да обиколя всички места в Двореца. Обещавам да има продължение на този пътепис през лятото. Въпреки това, Дворецът е красив и през зимата.
Ресторант "Корона"

Няма коментари:

Публикуване на коментар